Verhuur van Zeilpakken

Reddingsvlotten verhuur

reddingsvlotten

Bent u op zoek naar een reddingsvlot om te gebruiken tijdens uw reis op het water? NauticRent biedt reddingsvlotten aan voor verhuur, waardoor u niet een reddingsvlot hoeft te kopen. De beste oplossing voor extra veiligheid op de binnenwateren of de open zee.  

Een reddingsvlot is een speciaal ontworpen drijvend apparaat dat wordt gebruikt in noodsituaties op het water. Het is bedoeld om mensen in staat te stellen te overleven en te wachten op redding in het geval van een schipbreuk, een noodsituatie aan boord of andere situaties waarin de boot niet langer veilig is.

Hier zijn enkele belangrijke aspecten van reddingsvlotten:

  • Drijfvermogen: Reddingsvlotten zijn ontworpen om voldoende drijfvermogen te bieden om een bepaald aantal mensen te ondersteunen. Ze zijn voorzien van luchtkamers die gevuld zijn met perslucht die het vlot opblazen wanneer het in het water wordt gebracht.
  • Constructie en materialen: Reddingsvlotten zijn gemaakt van duurzame en waterbestendige materialen zoals sterk rubber, neopreen of gecoat nylon. Deze materialen zijn bestand tegen de elementen, zoals UV-straling, zoutwatercorrosie en schuren tegen het schip.
  • Afmetingen en capaciteit: Reddingsvlotten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en capaciteiten, afhankelijk van het aantal personen dat het moet kunnen accommoderen. NauticRent biedt enkel reddingsvlotten aan voor 6 personen. Reist u met meer dan 6 mensen? Dan adviseren we u om meerdere reddingsvlotten te huren. 
  • Veiligheidsuitrusting: Reddingsvlotten zijn uitgerust met verschillende veiligheidsuitrustingen, zoals reddingsvesten, peddels, een anker, een opblaaspomp, een handlijn, een reddingsboei, een fluitje, noodsignalen, een zonnedak of een regenkap, en een overlevingskit met essentiële benodigdheden zoals drinkwater, voedsel, noodfakkels en medische benodigdheden.
  • Opberg- en deploymentsysteem: Onze reddingsvlotten worden opgeslagen in een speciale tas. Deze zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk kunnen worden geopend en uitgezet in geval van nood. 
  • Onderhoud en inspectie: Het is essentieel om regelmatig reddingsvlotten te onderhouden en te inspecteren volgens de richtlijnen van de fabrikant. Dit doen wij ook regelmatig om de veiligheid van de gebruikers optimaal te kunnen garanderen. Het onderhoud en de inspectie omvat het controleren van de vervaldatum van CO2-patronen, het testen van de inflatie- en afdichtingsmechanismen, het inspecteren van de materialen op slijtage of schade, en het controleren van de functionaliteit van de veiligheidsuitrusting.

Reddingsvlotten zijn een cruciaal onderdeel van de veiligheidsuitrusting aan boord van schepen en boten. Onze reddingsvlotten (ORC) zijn van hoge kwaliteit en voor zes personen geschikt. Zo kunnen ze extra veiligheid op de binnenwateren of op de open zee bieden.

Heeft u altijd al willen oversteken naar Engeland of een rondje Noord-Holland willen doen? Deze reddingsvlotten zijn daar uitermate geschikt voor!

Prijs voor de verhuur van een reddingsvlot:

  • € 10,00 per dag